Високо Технологичния Човек

Оригинален автор Варг Викернес/ Varg Vikernes

Ние живеем във високо технологичен свят, но мнозинството от нас нямат почти никакво разбиране от това, как работи технологията, в която са обградени. Това мнозинство не би било способно да поправи, да не става дума за създаване, дори и 1% от всичко това. Повечето едва могат да сменят електрическа крушка, или филтъра на колата си. Също трябва да спомена – и това е доста интересно – те не биха могли да създадат и ниско технологични предмети. Тези, които в днешно време правят нещата, обикновено създават само един компонент от цялото, и нямат идея, как да създадат останалите части, нужни за функционирането на предмета.

Така че, високо технологичния човек не е много високо технологичен, всъщност той не е дори и ниско технологичен. Той умее почти нищо. Дори “диваците” от пра-историческите времена, били по-напред от съвременните хора, откъм умения за поправяне, поддържане и създаване на неща.

Това означава, че “диваците” от миналото били свободни хора, сами си били господари, и мнозинството от хората днес са роби на купчина “доброжелателни” господари, които контролират технологиите на нашия свят. Ако господарите им кажат да “скочат”, най-добре да го направят, или остават безпомощни – и скоро след това ще изчезнат (дори и от скука). Няма ток? Няма електрически крушки? Няма чиста вода? Няма пари? Или – о мили Боже! – няма телевизия?

Но дали техните господари наистина са доброжелателни? И какво искат? Какво целят да постигнат, чрез поробяването на човека? Дали изобщо го правят нарочно? Твърде глупави ли са, за да видят, какво се случва? “Пътя към ада е постлан с добри намерения”.

Ако искаш да оцелееш в за в бъдеще, е най-добре да заживееш, като твоите предци, и да си собствения си господар. Отърви се от всичко, което не ти е нужно, и бъди свободен! Приеми ниско технологичния свят, където всеки човек може да бъде господар и да е свободен чрез. Свободен от. Свободен да. Истинска свобода: самостоятелност.

Слава на Один, бога на мъдростта и знанието!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s