Наближаващото Бедствие

Оригинален автор Варг Викернес/ Varg Vikernes

Света ни се променя. Изглежда сякаш всичко се разпада. Навлезли сме в период изпълнен с невероятно объркване, отчаяние, невежество и недоверие. Всички връзки са прекъснати, всякаква логика, закони и правила са отхвърлени; всичкия разум е затворен в тъмни и лични стаички, и е внимателно държан далеч от другите. Най-дълбоките бездни са се превърнали в най-високите кули. Истината е лъжа, а лъжата е истина. Правилното е грешно, а грешното е правилно. Самоубийството е живот, а живота е „омраза”. Похотливостта е „любов”. Изгниването е иновация. Дегенерацията е изобретяване. Мизерията е чистота. Перверзията е „здраве”. Изнасилването е „обогатяване”. Паразитите са герои. Героите са „зли”. Добре дошли на Ада, създаден от човека, в нашия свят : anno 2014!

Някои биха казали, че всичко ще приключи, но аз бих казал, че всичко евентуално ще се промени. Природата ще се погрижи за това.

Първа Фаза: Разпадане

Природата ще унищожи дистопията, в която живеем, със слънчеви бури и пандемии, торнада и бури, наводнения, земетресения и вулканични изригвания, метеорити и следващата Ледена Епоха. Всичко което познаваме днес, ще се промени за един миг, и съвременния човек ще има все по-малко и по-малко съвременни начини, с които да си помогне. В един момент системата, която поддържа обществото по изкуствен начин, ще се срине под тежестта на всичките проблеми, а след нея ще се разпадне и обществото.

Вече сме в тази фаза. Случва се докато говорим, и само тези които могат да се отцепят от „масите/мнозинството” ще имат шанс да оцелеят. Колкото повече чакаш преди да се отцепиш, толкова по-малък шанс имаш да оцелееш.

Втора Фаза: Оцеляване

Когато следващата голяма слънчева буря удари Земята, някои ядрени реактори ще „се превърнат в Чернобил” (но това е възможно и преди тази случка, заради човешки или технични грешки, и може да предизвика домино ефект).  По принцип има резервни генератори в бункери, обезопасени от слънчеви бури, но какво ще стане, когато им свърши дизела, който е нужен за да работят генераторите – няма начин да се транспортира нов дизел когато спрат всички превозни средства. Нито пък ще се произвежда нов дизел, никой няма да дойде на работа, защото няма никакъв транспорт, а и защото биха се грижили за семействата си. Някои инжинери биха се занимали със семействата си, а не със работата си. Нужни са много месеци за да се обезопаси и изключи ядрена електроцентрала. Някои може да успеят, някои не. Целия свят, не само страните с ядрени електроцентрали, ще са засегнати от ядрената зима. Нищо няма да бъде възстановено, докато човечеството бавно се задушава, и се разрушава под собственото си тегло, предимно замърсена вода, престъпност, насилие, гладуване, зарази от бързо натрупващия се боклук и човешки екскременти, които се натрупват по улиците, защото канализациите са препълнени.  Всички други ужаси, които можете да си представите също.

f0932724d086841ca98e169cc0380844

Само тези които имат лични запаси от „пруско синьо” кафяви/червени водорасли,  калиев йодид, чесън и т.н.  с които да смогнат с радиацията, както и достатъчно суха храна и чиста вода, за да оцелеят в радиоактивен свят, ще имат някакъв шанс за оцеляване. Няма да може да се яде дори и храната която сам си отглеждаш, или да пиеш водата от дъжда или реките. Всичко ще бъде твърде радиоактивно, поне за известно време.

Трета фаза: Възстановяване

След време, ще бъдат открити безопасни зони, използвайки гайгерови броячи и батерии, които са били запазени по време на слънчевите бури (и времето след тях) в стари микровълнови печки и други предпазени места (фарадеев кафез), и другите оцелени ще могат да си отглеждат храна отново. Само тези със семена, които не са хибридни или генно модифицирани, ще могат да отглеждат растения, които могат да дават плодородни плодове. ( Продажбата на такива семена вече е незаконна в много държави, затова по-добре купете докато можете, и подновявайте запасите си всяка година.)

Оцелелите ще са толкова малко, че ловуването няма да намали броя на животните драстично, и както в Чернобил, дивия живот ще възвърне сила, когато съвременния човек го няма. Обаче в месото ще има много радиоактивност, затова ще оцелеят тези, разполагащи с достатъчно запаси (“пруско синьо” кафяви/червени водорасли, калиев йодид, чесън т.н.) И дори някои от тях няма да успеят.

Ловуването, събирателството, и отглеждането на храна, ще са заниманията на малкото оцелели, и това ще продължи години, а живота ще е труден, но най-умните, най-силните и най-добре подготвените, и най-късметливите, ще оцелеят, и ще видят по-добър свят.

Golden Autumn Desktop Background

Четвърта Фаза: Нов Свят

Този нов свят ще бъде различен. Много от видовете, които познаваме днес, ще са изчезнали. Някои нови видове може да се появят, дали поради радиационни мутации, или хибридизиране, породено от неестествената среда. Това станало в Северна Америка, когато полярните мечки отишли на юг и се смесили с кафявите мечки, създавайки нов вид, познат като гризли.

Ще мине много време, и човечеството ще се възстанови. Може би човека ще бъде по-мъдър, по-добър, заради това, че е минал през бурите от стомана, огън, кръв и лед. Може би ще бъде променен, заради мутации, хибридизация или промени в начина на живот.

Зная само че тези които са достатъчно умни да се подготвят за бъдещето, ще оцелеят. Затова “откачените на тема конспирации” ще съставят повечето от населението.img_0257

 

Нови общества ще бъдат построени, може да са много по-различни от тези, които познаваме днес. Алчността и жаждата за моментално удовлетворяване няма да са главната мотивация на човека. Звездите ще се виждат нощем, когато светлинното замърсяване изчезне. Човека ще се върне към началото.

ПС. Не забравяйте да складирате книги, и да осигурите оцеляването на Европейските традиции. Нито едно дърво не може да порасне високо, без здрави корени. ( Някои идеи за книги ( Магьосничеството и Религията в Древна Скандинавия и MYFAROG 😉 )

Късмет.

Варг Викернес

Advertisements

One thought on “Наближаващото Бедствие

  1. Pingback: About the Coming Deluge | Thulean Perspective

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s