Кръв и Земя

Човекът също е животно, и така трябва да се разглежда.  Тогава нека се замислим: Защо няма бели мечки в Сахара? Скорпиони на арктика? Зебри в Европа или Америка? Кенгура извън Австралия? Китове в езера и реки? И защо вълците в Канада са по-големи от тези в Европа? Защо Африканските слонове са различни от тези в Азия? Отговорът на тези въпроси, е че на всички същества им е определено да живеят на определено място. Природните закони са им определили това. Тези животни са приспособени към мястото където живеят, тяхното място е само там и никъде другаде.

Защо тогава тези закони да не се отнасят към различните видове/раси на хората?

Вярно е може да накарате тигър и лъв да се размножат, но е възможно само при животни в плен, като такива в клетки. Когато тези животни са затворени и наблъскани в ужасно неестествени среди. Както е и при хората, които са затворени в неестествени за тях огромни градове. Децата на тигър и лъв които са в плен, няма да са нито тигър, нито лъв, и това животно не би могло да живее никъде. Ще е обречено с проблемите на омешването/хибридизацията. Животните не се чифтосфат с животни от друг вид, освен ако не им е наложено и нямат друг избор.

Защо трябва хората да са различни?

***

Култури, обичаи, религии, традиции и мирогледи: Те не оформят хората или народите. Те произлизат от хората и народите, и самата природа на тези хора оформя техните култури. Традициите и обичаите съществуват с цел да помагат на хората да запазват хармонията с околността и близките си.

Природата на тези хора се определя от околната среда: горите, полетата, океаните, високите планини, дълбоките долини, сменящите се сезони, растенията, билките, и местните животни,храната която ядат, въздуха който дишат и температурите в които живеят. Всеки народ с течение на времето се е адапритал към средата в която живее.

Някои народи си приличат, а други се различават много. Някои са уникални във всяко отношение.

Народите са влияли един на друг, предимно чрез размяната на синове и дъщери за брак, или чрез осиновяване на децата на покорени народи. Често такива случаи са определяни от науката(религията на по-умните глупаци) като „мутации”.  Някои народи са толкова изолирани, че вече не могат да съвпаднат с никои чужденци. Други пък са толкова омешани, че вече не изпитват връзка с нито едно място от земята, и бродят света, чувствайки празнота в себе си, както и омраза към тези които не споделят тяхната несполука. Те не чувстват никаква връзка с живота и природата, затова предпочитат смърт и разруха, и разнасят идеи възхваляващи смърт и разруха.

 ***

Всеки неумърсен народ чувства връзка със своята наследствена земя, както умът чувства връзка с тялото.  Тези народи не могат да съществуват здравословно и естествено никъде другаде. Народ напускащ своята наследствена земя напуска нещо много важно, и е по-беден и нуждаещ се след това.  Някои народи ще изпитват носталгия, и ще им е мъчно за тяхната земя, и това ще ги накара да се върнат. Но тези които не се върнат ще пропадат и отслабват, ще са пречупен народ(като Европейците в Америка, или Азиатците и Африканците в Европа) Те ще се държат като животни принудени да живеят на неестествено място. Това не означава, че са нисши, или долнопробни, означава че просто не са си у дома. Не са там където природата е определила да бъдат. Нямат връзка със земята на която са.

***

Няма нищо хубаво в това да живееш на своята наследствена земя, ако не приемаш законите и, и ако не приемаш последиците от природата. Една бяламечка не бива да лови скариди, или да се гмурка в дълбините, тя трябва да продължава да лови тюлени, както винаги е правила, и продължава да прави. Дали е защото така е създадена, или така се е адаптирала, важното , е че това е нейната природа.

Нашите предшественици са ловили животни и събирали растителна храна в продължение на стотици хиляди години, в прекрасната природа на Европа. Този живот ги е оформил, и с времето те изразили своята природа под формата на поезия, музика, дялкания в скали и рисунки по пещерните стени, философия, математика, пленяващи митологии и разноцветни пантеони, красиви храмове и фантастични изделия от дървесина. Всичко това е било изразяване на техния уникален Европейски дух и ум-тяхната уникална Европейска кръв и земя.

Защо бих искал нещо чуждо?

Аз съм Европеец, и отхвърлям всяка идея и идеал които не са Европейски. Не казвам че са безполезни и глупави, изобщо не, но просто не са мои, и не изразяват мен и другите Европейци. Както една бяла мечка би отхвърлила пустинята. Вместо това аз приемам и обичам моята природа, и само моята природа и това което тя изразява. Да я отхвърля би било абсурдно, да я отрека би било самоубийство. Както това да живееш в пустинята ако си бяла мечка.

Европо събуди се, приеми и обикни себе си и се възроди. Няма друг път към щастието, хармонията и процъфтяването.
Европо събуди се!

 

Слава на Один, бог на мъдростта!

 

 

 

 

Оригинален автор Варг Викернес/ Varg Vikernes

Advertisements

One thought on “Кръв и Земя

  1. Pingback: Blôð auk Ôðal | Thulean Perspective

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s