Защо Европейската Религия?

Древната Европейска религия, култура и мироглед се разглежда като отделна във всяка част на Европа. Дали става дума за немци, келти, римляни, гърци, траки, славяни т.н. религиите и културите са все едни и същи, но с различни имена и незначителни разлики идващи от лично предпочитание на всеки европейски народ.  Езическата религия се основава на Кръв и Земя, и така както умът не може да бъде отделен от тялото, така и ние не можем да се отделим от нашета древна религия, без нея ние ще престанем да бъдем. Без нея ние бавно ще умрем, каквото става и днес, защото ние не я практикуваме. Ако Европейската религия се възроди, ние ще живеем както сме живели преди, в хармония със себе се и околността. Ще можем да култивираме нашите расови особености които са допринесли за развитието на философията, математиката, красивата музика, скулптурите, картините, поезията,  астрономията т.н.

Image

В Европейската религия целта на човека не е някакъв измислен извънземен „рай” , а вечен живот на земята на нашите деди, и безсмъртие чрез достойнството. В нашета религия няма омраза към Земята, няма описание на Земята като нещо което трябва да се изтърпи докато не сме достойни в очите на измисления бог за да влезем в рая. Европейската религия представя земята като нещо добро, ценно и значително. А достойния живот е представен като най-висшата цел за постигане. Животът се живее с цел подобряване на всичко, и запазване и насърчаване на достойнството.  Достойният Европейски езичник живее живота си знаейки, или вярвайки че той самия ще бъде прероден като едно от собствените си деца, или внуци, след като умре, и затова осигурява достоен живот за своите наследници. Няма да прахоса и изхаби никакви ресурси, няма да изсече цели гори за печалба, защото знае че той ще има нужда от тях в следващия си живот. Всичко добро което върши в своя живот, той ще изпита в следващия, ако живее и умре с Достойнство, и бъде избран за достоен за прераждане.

Image

Европейската религия не е само нашета религия, тя е проекция на нас самите, на ума и душата на Европа. Без религията си Европееца е като компютър без софтуер (Атеизъм), или със софтуер който е частично съвместим с хардуера (Будизъм) или пък може да има злонамерен софтуер, вирус, чиято цел е да унищожи всичко вътре (Християнство или Ислям) Той не функционира качествено, ако функционира изобщо, и неизбежно ще има срив, колкото и да рестартираш системата тя отново ще се срива докато не премахнеш вируса и инсталираш правилния софтуер (Европейско Езичество)

Възможно е, всичко от което се нуждаете е информацията в този сайт, и подобните на него.

Слава на Один, бог на мъдростта!

Image

 

Оригинален автор Варг Викернес/ Varg Vikernes

Advertisements

3 thoughts on “Защо Европейската Религия?

  1. Pingback: Why the European Religion? | Thulean Perspective

  2. Pingback: ¿Por qué la Religión Europea? | Hermandad Pagana

  3. Pingback: Европейските Ценности | Езичество

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s